Сахрана монахиње Серафиме

Сахрана монахиње Серафиме У манастиру Раjиновац 3. децембра 2022. године служена је Света заупокојена Литургија, поводом упокојења монахиње Серафиме (Ивковић). Након Литургије, по благослову Његове Светости Патријарха српског Порфирија, монашко опело новопрестављеној монахињи Серафими, служио је викарни епископ хвостански Алексеј, уз саслуживање архимандрита Серафима (Кужића) и свештенства Архиепископије београдско-карловачке.

Сабраном верном народу обратио се игуман рајиновачке обитељи архимандрит Серафим са бираним речима, пружајући утеху како верницима тако и сестринству ове свете обитељи, коме је припадала сестра Серафима. Он је подсетио на велику љубав новопредсављене монахиње, коју je она имала према сваком човеку, који је долазио у манастир. Током свог послушања у трпезарији, сестра Серафима је са осмехом и топлином своје душе, хранила сваког, ко je био не само телесно гладан, већ и духовно. Отац Серафим је том приликом захвалио епископу Алексеју и многобројном верном народу које је дошао да се помоли да мати Серафима задобије опрост грехова и да буде прибројана сабору праведника, да уђе у радост Господара свога коме је стрпљиво служила.

Након опела, мати Серафима сахрањена је на гробљу манастира Раjиновац где ће чекати Васкрсење мртвих и живот будућег века

Вечан ти спомен достојна блаженства и вечног спомена, сестро наша Серафима!

03. Децембар, 2022. Манастир Рајиновац